ASK sine undervisningsvideoer er utviklet av lærere som har lang erfaring med privatister og sensurering. Undervisningen de gir på videoen er den samme som de gir i klasserommet. Du kan derfor sitte hjemme og få et fullverdig undervisningsopplegg. 

Bak ASK står en stor stab av lærere og programmerere. I spissen er Ståle Frisvold som i 20 år var rektor på Frisvold Privatgymnas i Tromsø. Skolen har gjennom årene ført mer enn 4000 elever fram til privatisteksamen, og dens lærere har utallige sensoroppdrag bak seg. Vi lar Ståle fortelle litt mer om filosofien og tankene bak den digitale skolen:

–  Vi startet med videopoduksjon i det små omkring 2012. Prinsippet den gang var helt likt Kahn Achademy, nemlig en lærer som snakket i bakgrunn, mens videoen viste en sort tavle med en penn som beveget seg på en digital skjerm. Etterhvert så vi at videoundervisning fungerte veldig bra som undervisningsstøtte ved siden av ordinær klasseromsundervisning, og at det faktisk fungerte bedre enn vanlig klasseromsundervisning i mange tilfeller

 

Videoforelesning via tegnebrett ble overtatt av TV-produksjoner

-Etter som vi skjønte effekten av videoundervisning, bestemte vi oss for å satse på dette for fullt. Vi bygget opp et TV-studio og lærte opp utvalgte lærere i videoproduksjon. Målet var å lage høykvalitets videoundervisning for den videregående skolen med NRK og TV2 kvalitet.

Nærmere 20 millioner er så langt brukt i oppbyggingen og både Innovasjon Norge og private investorer har bidratt med mye kapital. I sommer kom også Forlagshuset, norges 4. største forlag inn som medeier. De vil bli en viktig partner for selskapet videre.

ASK leverte deler av fagene også i 2016, men da med annet navn, og samme prisstruktur som våre konkurrenter  (Sonans, NKI og Akademiet) har i dag,dvs i snitt 10.000 kroner pr fag. I april 2017 ble navnet endret til ASK og prisene redusert. Nå betaler du kun 395 kr pr mnd for ett fag (uten bindingstid). Da får du samme undervisning digitalt, som elevene på privatistgymnaset året før måtte betale opp mot 20.000 kroner for. Målet er å gjøre kunnskap og fag til noe alle kan gjøre ta, og det uten å måtte betale 50-60.000. Til tross for kort levetid, har vi fått mange gode tilbakemeldinger i ulike fora, både til lærerne og til skolen.