Etter åtte år som privatist hadde Laura Knarvik nesten gitt opp håpet. Så gikk hun over til ASK Undervisning.

Laura Knarvik (28) har funnet sin fremtidige studieby i Berlin. Ved siden av fulltidsjobben som prosjektleder, har hun begynt reisen mot medisinutdanning i den tyske hovedstaden. Men først må hun forbi forprøvene i realfag.

Fysikk – mitt Mount Everest

For Laura var realfagene som klipper som hindret veien til å bli lege. Etter åtte år som privatist hadde hun vært innom omtrent alle privatgymnas i hele Norge i et forsøk på å komme videre.

– Ingen lærere hadde lært meg å knekke koden i fysikk. Fysikk var mitt Mount Everest – helt ubegripelig og helt ubestigelig. Etter å ha prøvd nye lærere og nye læresteder, ble stoffet aldri formidlet på en måte som gjorde at jeg forsto det. Inntil jeg forsøkte ASK Undervisning og fikk karakteren 6 i fysikk!, smiler den unge Bergensdamen.

Hos ASK Undervisning tok hun opp fire fag – alle med stor suksess.

– Jeg kan uten hemninger si at ASK er det beste stedet jeg har vært elev hos så langt. Selv om jeg er ferdig med privatisteksamen, bruker jeg nå nettstudiet for å forberede meg til opptaksprøve i medisinstudiet her i Berlin, forteller Laura.

Lettfattelig og i eget tempo

I en alder av 28 år er Laura i samme situasjon som mange andre med etterslep fra videregående skole. Fulltidsjobb, forpliktelser og drømmer om høyere utdanning kan være en skikkelig spagat. Derfor trengte Laura et nettstudie som ga henne fleksibilitet til å studere i ro og mak på fritiden, og som samtidig formidlet stoffet på en strukturert og god pedagogisk måte.

«For meg har det vært helt avgjørende å knekke koden for å nå drømmen om å bli lege. Det handler om å bestige sitt Mount Everest»

– ASK er en individuell måte å lære på som enkelt tilpasses egne behov. Siden undervisningen gis gjennom  videoforelesninger, kan jeg stoppe og spole frem og tilbake til – helt til jeg har forstått innholdet, noe man ikke har mulighet til i et klasserom. Videoforelesninger gjør det lettere å forstå fagene fordi stoffet visualiseres og forklares på en enklere måte. Selve brukeropplevelsen i læreportalen er også veldig oversiktlig og lett å forstå. Man trenger ingen forhåndskunnskaper om data, og hele undervisningen opplevelses som trygg, forklarer Laura.

Hun mener det faglige innholdet og oppfølgingen hun får underveis likevel er de viktigste faktorene for suksess.

– ASK gir deg alt du trenger å lære i et fag, og god oppfølging og oppmuntring fra lærerne. I tillegg får du hjelp til å knekke koden i de enkelte fagene. For meg har det vært helt avgjørende å knekke koden for å nå drømmen om å bli lege. Det handler om å bestige sitt Mount Everest, avslutter Laura Knarvik.