Steffen Isaksen (24) valgte ASK på grunn av videoundervisningen. På kjøpet fikk han personlig oppfølging og toppkarakter. Nå er han ett steg nærmere drømmeutdanningen.

Steffen har en drøm om en dag å være først på ulykkesstedet – klar til innsats for mennesker i kritiske situasjoner. Kanskje henge som redningsmann under et helikopter mens skipbrudne klamrer seg til redningsflåta. Å være helt i front når det virkelig gjelder, med kunnskap og erfaring som jobben i ekstreme livstruende situasjoner krever. For Steffen går veien til drømmen går gjennom skole, et 4 år langt studie i akuttmedisin med høye inntakskrav.

Helt til topps

Steffen bor i Tromsø med samboeren sin. Jobben han har som vekter krever ham til alle døgnets tider, noe som gjør det vanskelig å følge undervisning til videregåendefag på dagtid. Men Steffen har bestemt seg. Han skal inn på akuttmedisinstudiet. Alt han trenger er høyere karaktersnitt fra videregående.

– Jeg innså at jeg ikke klare å forbedre karakterene min på egenhånd og trengte et studieopplegg som formidlet fagene på en forståelig måte. Samtidig trengte jeg fleksibilitet, slik at jeg kunne konsentrere meg om skolen når jeg hadde tid og kapasitet, forteller Steffen.

Etter litt research i høst falt valget på ASK Undervisning. På eksamen før jul gikk ham helt til topps.

– Jeg er kjempefornøyd med ASK. Alle som kjenner meg vet at jeg ikke akkurat er noe skolelys, så karakteren 6 i engelsk muntlig er en aldri så liten prestasjon, sier Steffen fornøyd.

Oppfølging og motivasjon

I tillegg til engelsk tar Steffen nå tre andre fag fra videregående. Han mener studieopplegget på ASK har mye av æren for den store fremgangen.

– ASK har et komplett opplegg for hvert fag der du følger videoundervisningen tema for tema. En egen fremdriftsplan forteller deg nøyaktig hvor langt du er kommet i stoffet og gjør det lett å følge med på egen progresjon. Stoffet formidles på en intuitiv og forståelig måte, og med ferdige tankekart for repetisjon, er det enkelt å vite hva man må vektlegge før eksamen, forklarer 24-åringen fra Tromsø.

De personlige tilbakemeldingene fra lærerne var kanskje det som overrasket Steffen mest med ASK.

– Mange tenker nok at man er alene når man tar et nettstudium. Men med ASK får du hjelp og forklaringer, og du har alltid en hjelpsom og dyktig lærer ved siden av deg, selv over nett. Det var virkelig en stor positiv overraskelse, og har gitt meg motivasjon til å nå drømmen om en fremtidig studie i akuttmedisin, avslutter Steffen Isaksen.